Wisselwerking tussen social media en TV-commercials schiet soms tekort

Vanmorgen tijdens het kijken van Eredivisie Live zag ik een paar keer de nieuwe TV-commercial van Cup-a-Soup voorbijkomen:

Cup-a-Soup, mede mogelijk gemaakt door Facebook?Aan het einde van het filmpje verschijnt het logo van Facebook in beeld. Dat is in deze YouTube versie niet het geval, maar op de foto die ik gemaakt heb van de TV is het wel te zien:

Ik vroeg me direct af waarom dat logo in beeld kwam en kon de volgende redenen bedenken;

  • Cup-a-Soup is een product van Facebook en dat wordt hier duidelijk gemaakt;
  • Facebook heeft meebetaald aan de campagne en wil daarom ook in beeld komen;
  • Cup-a-Soup is zo’n grote fan van Facebook dat het het logo van Facebook in zijn commercials toont.

Fanpage

Waarschijnlijk staat het goede antwoord hier niet tussen. De bedoeling is ongetwijfeld dat de kijker een bezoekje brengt aan de fanpage van Cup-A-Soup op Facebook. Ik vraag me af of de gemiddelde consument die conclusie trekt.

Even zoeken op Facebook levert een aantal pagina’s van Cup-a-Soup op, waarvan er eentje inderdaad gericht is op de introductie van het nieuwe product. Hierop kan een “Zoek Frans”-game gespeeld worden nadat de bezoeker op like geklikt heeft.

Conversie

Op de fanpage wordt de bezoeker getriggerd om te liken en de “Zoek Frans”-game te spelen. Hiermee kan een jaar lang gratis soep gewonnen worden. Op zich niets mis mee.

Echter, de kijker moet nu zoveel verbanden leggen en acties uitvoeren voordat het doel (pagina liken) bereikt wordt, dat het conversiepercentage hieronder zal lijden;

  1. De commercial bekijken;
  2. Het Facebooklogo opmerken;
  3. Snappen waarom het Facebooklogo er staat;
  4. Naar Facebook surfen;
  5. De fanpage zoeken;
  6. De fanpagina liken.

Wisselwerking

Door een hele simpele aanpassing van de commercial verwacht ik een enorme toename in het aantal likes. Namelijk het logo van Facebook vervangen door een goede call-to-action met de directe Facebook-URL. Stap 3 en 5 vervallen daarmee en ook stap 2 zal flink verbeteren denk ik.

Aangezien er enorme budgetten zijn vrijgemaakt voor TV-commercials, lijkt me een goede conversie ook must. Door vooraf goed na te denken over de wisselwerking tussen social media en de TV-commercial kunnen de campagneresultaten vele malen verbeterd worden.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vond je van dit artikel?
Rating: 4.0/5 (6 votes cast)
Wisselwerking tussen social media en TV-commercials schiet soms tekort, 4.0 out of 5 based on 6 ratings
Getagd met , ,
Geplaatst in Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Je website optimaliseren in enkele stappen? Mis de gratis mini-cursus niet!