Gijs Heerkens

Snel en eenvoudig een e-mailadres van iemand achterhalen

Het komt wel eens voor dat je een e-mailadres van een bepaalde persoon binnen een organisatie nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een conceptidee, je werk of je studie. Na lang zoeken heb je (via je netwerk) ontdekt bij wie je moet zijn. Je kunt dan via via met die persoon in contact proberen te komen. Maar er is ook nog een andere optie.

Gmail

Je hebt dan wel Gmail nodig. Daarbinnen kun je namelijk van de applicatie Rapportive gebruikmaken.

Deze app zoekt naar alle beschikbare profielen en informatie die aan een e-mailadres hangen. De informatie wordt on-the-fly ingeladen. Daarom gebruik ik deze tool altijd om te achterhalen hoe een e-mailadres bij een bepaalde organisatie is opgebouwd. Zodat ik de persoon zelf direct kan mailen.

De meeste bedrijven maken gebruik van een standaardopbouw voor e-mailadressen;

Als je dus een naam van je contactpersoon hebt, kun je met Rapportive gaan uitzoeken wat het e-mailadres van de betreffende persoon is.

Proberen

Nu ga je in Gmail een nieuw bericht opstellen en vul je bij het ontvangersveld de verschillende combinaties in. In de rechtse balk zie je de rich data, die bij het e-mailadres hoort, verschijnen.

Op het moment dat er informatie verschijnt bij een e-mailadres, weet je dat dit het goede adres is. Je ziet hieronder hoe dat eruit ziet. Je hebt dan het e-mailadres van je contactpersoon. Mailen maar! Let hierbij wel op dat het geen spammen wordt.

Mobiele versie afsluiten