Gijs Heerkens

LivePlan, een fantastische tool om businessplannen te schrijven

Als je zoals ik altijd diverse ideeën hebt voor vernieuwende internetconcepten, is het belangrijk om snel te kunnen bepalen welke wel en niet haalbaar zijn.

Sinds kort heb ik hiervoor LivePlan ontdekt, een fantastische webtool om online businessplannen te schrijven. Naast dat je jezelf verplicht om na te denken over alle facetten van een business, komen ook de financiën uitgebreid aan bod.

In deze video zie je een korte beschrijving van de tool:

Idee uitwerken

De basis van het plan ligt natuurlijk in het uitwerken van het idee. Je komt vanzelf alle vragen die je jezelf moet stellen tegen als je LivePlan doorwerkt. Alle hoofdstukken zijn voorzien van heldere uitleg en drie tot vijf voorbeelden om je op gang te helpen. Dat werkt erg gebruiksvriendelijk.

Financiën

Het financiële gedeelte werkt ook heel mooi. Op basis van enkele basiscijfers die je invoert, worden alle rapporten automatisch doorgerekend. Denk aan de balans, verlies- en winstrekening en cash flow.

Hierdoor wordt het ook direct inzichtelijk wanneer het idee levensvatbaar is en welke investeringen nodig zijn. Ook zal een investeerder waarschijnlijk altijd om al deze financiële overzichten vragen, mocht je die een zoeken.

Mobiele versie afsluiten