Gijs Heerkens

Eenvoudig spullen lenen bij mensen in de buurt met Peerby

Spullen lenen (of huren) bij mensen in de buurt. Heel simpel zou je zeggen. Maar je weet natuurlijk totaal niet wie wat in huis heeft en wat iemand zou willen uitlenen. Daarvoor is Peerby bedacht.

Een paar maanden terug was Peerby bij De Wereld Draait Door. Hieronder zie je het fragment:

Hoe werkt het?

Wanneer je je aanmeldt, vraagt Peerby om je postcode. Zo weten ze in welke buurt je wilt lenen en uitlenen. Ik miste overigens wel een bevestigingslink bij de aanmelding. Je kon meteen aan de slag. Dit werkt misbruik van e-mailadressen wellicht in de hand.

Anyway, je kunt direct gaan zoeken naar spullen. Ik zocht bijvoorbeeld naar een fiets. En ja hoor, 5 kilometer verderop was een fiets te huur. Ideaal!

Spullen uitlenen

Het toevoegen van spullen werkt ook vrij ingenieus. Peerby heeft een database met veelvoorkomende spullen samengesteld die je snel kunt doorlopen. Je geeft gewoon aan of je ze wel of niet hebt. Heel eenvoudig.

Huurverzoeken van je buren

Op het moment dat iemand in je buurt (ik weet niet wat de maximale afstand is) een zoekopdracht invoert, krijgen de mensen in de buurt een mailtje. Ik wil graag mijn inbox schoonhouden dus zou deze liever niet willen ontvangen, ik kijk zelf wel af en toe, Hiervoor kun je de notificaties uitschakelen.

Op deze verzoeken kun je rechtstreeks reageren met ja of nee.

Een simpele oplossing

Een simpele oplossing voor een simpel probleem. Dat is de beste typering voor Peerby. De inschrijving is open, als iedereen even meedoet kan het alleen maar een succes worden ;-).

Mobiele versie afsluiten