Gijs Heerkens

Trello, project management in de cloud

Voor Casami zijn we lange tijd op zoek geweest naar een tool om de taken, contacten en actiepunten te ordenen. In de cloud uiteraard, want we willen er overal bijkunnen. Toen hebben we Trello gevonden, een online project management-tool. En we zijn er zeer tevreden over.

Online whiteboard

Een online whiteboard. Zo zou je het kunnen noemen. De structuur van Trello zit erg logisch in elkaar; organizations bevatten verschillende boards, waarop verschillende cards te zien zijn. Je bepaalt zelf de inhoud en verdeling. Personenen (members) kunnen worden toegewezen aan elk element.

Binnen elke card kunnen verschillende acties worden uitgevoerd, zoals het toewijzen van personen, instellen van een verloopdatum en toevoegen van bestanden.

Slim businessmodel

Trello lijkt op het eerste gezicht gratis en voor kleinere organisaties is het dat eigenlijk ook. Ze maken goed gebruik van het freemium model; de basisdiensten gratis gebruiken totdat je “verslaafd” bent aande tool. Mij hebben ze al zover.

Extra zaken waarvoor je moet betalen (“Get business class”) zijn extra controle over boards, exporteren, integratie van Google Apps (Gmail, Calendar etc), observatierol en meer controle over users.

Mobiele versie afsluiten