Gijs Heerkens

Tweets inplannen met Bufferapp

Als je veel artikelen deelt op Twitter, of überhaupt veel tweets de wereld inslingert, kan het handig zijn om deze een beetje te verdelen over de dag en week.

Elke tweet zal dan meer aandacht krijgen en je zult minder irritaties opwekken bij je volgers. Hierdoor zul je waarschijnlijk minder volgers verliezen.

Met Bufferapp (aff.) gooi je al je tweets in een “buffer”. Vervolgens stel je in op welke tijden je een tweet wilt plaatsen. Bufferapp doet de rest voor je.

Tweets toevoegen

Nadat je je hebt aangemeld (aff.), kun je direct beginnen met tweets toevoegen onder “My Buffer“.

Dit kan handmatig, maar er zijn ook heel veel handige tools voor. Buffers toevoegen kan met behulp van;

Zelf gebruik ik de extensie voor Chrome. Die bevalt me uitstekend.

Wanneer je de Bufferknop gebruikt worden de paginatitel en URL automatisch toegevoegd. Je kunt de tekst zelf finetunen en de link verkorten. Hier kun je ook je eigen short-URL voor gebruiken.

Tweettijden

Onder “Settings” stel je in op welke tijden de tweets verstuurd moeten worden. Bufferapp werkt de tweets vervolgens een voor een af. De volgorde kun je zelf aanpassen door tweets te verslepen.

Ik gebruik het zelf voor artikelen die ik wil delen. Zoals je ziet deel ik twee keer per dag een artikel via Bufferapp, ’s morgens om 08:17 uur en ’s middags om 12:34 uur. Dit doe ik elke dag. Je kunt zelf instellen welke dagen je wel en niet wilt tweeten.

Verder kun je nog instellen welke short-URL je wilt gebruiken, in welke tijdzone je zit en teammembers toevoegen. Dat laatste werkt alleen met een pro-account. Uiteraard moet er ook geld verdiend worden. Ook meerdere Twitteraccounts eronder hangen kan, maar dit is ook alleen mogelijk bij de betaalde account.

Output

Vervolgens doet Bufferapp netjes zijn werk. De tweet wordt op het goede moment geplaatst.

Statistieken

Maar het wordt nog mooier. Je kunt namelijk ook zien welk bereik een tweet heeft gehad. Het bereik in de zin van aantal tweeps die de tweet gelezen zouden kunnen hebben.

Hiervoor worden je eigen volgers en het aantal volgers van de tweeps die je geretweet hebben opgeteld. Dat is dus niet waterdicht, maar wel een leuke toevoeging.

Gebruikerservaring

Als met al vind ik dit een zeer handige tool die ik dagelijks gebruik. Het is ook allemaal heel simpel en mooi weergegeven. Dit zorgt voor een fijne gebruikerservaring.

Mobiele versie afsluiten