Gijs Heerkens

Zo heb je altijd voordelig een nieuwe iPhone

Gisteren heeft Apple zijn nieuwste iPhone gepresenteerd. Zoals vanouds is er weer veel commentaar op, onder andere over de prijs natuurlijk.

Ik zal je uitleggen waarom de prijs wel meevalt.

Abonnementen

Om te beginnen lijkt het interessant om een abonnement te nemen. Want de aanschaf van een los toestel loopt al snel in de papieren. De iPhone 7 is er vanaf €769.

Toch is een los toestel kopen voordeliger. Een sim-only heb je vaak voor een tientje per maand. Een abonnement met toestel is gewoon een verkapte lening waarbij je rond de 50 euro per maand kwijt bent.

En dan heb je een contract voor twee jaar. Dat is dus €1.200. Met een sim-only kom je op €240 in twee jaar, plus het toestel is ongeveer duizend euro.

Restwaarde

Kies dus sowieso voor sim-only voor de eerste besparing. Daarnaast is een belangrijke eigenschap van Apple-producten dat de restwaarde ontzettend hoog is.

Als je tenminste niet té lang wacht met verkopen. Ik kies er zelf voor om steeds na twee jaar het toestel te verkopen. Deze is dan nog in goede staat en levert me nog voldoende op.

Mijn iPhone 6 kan ik nu voor €400 verkopen op Marktplaats. Dan moet ik €367 bijleggen om een nieuwe aan te schaffen. Dus dat is zo’n €184 per jaar.

En dat vind ik wel meevallen voor zo’n toestel.

Mobiele versie afsluiten