Gijs Heerkens

Waarom zou je voor HTTPS kiezen?

HTTP of HTTPS zegt je misschien niet zoveel. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en betekent dat gegevens op een website op een veilige manier worden uitgewisseld.

Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk is om deze te onderscheppen.

Je ziet dit aan het groene slotje in de adresbalk van je browser, zoals op deze pagina.

Nou bestaat HTTPS al een tijdje, maar het is tegenwoordig ook heel betaalbaar en vaak eenvoudig te installeren. Ik heb het onlangs ook ingeschakeld op mijn websites, om de volgende redenen.

Veiligheid

Door een certificaat te gebruiken ga je veilig om met de gegevens van je bezoekers. Niemand heeft iets te maken met welke pagina’s bekeken worden en al helemaal niet wanneer er gegevens worden verzonden via bijvoorbeeld een formulier.

Of bij een webshop. Je bent eigenlijk gewoon moreel verplicht om zo veilig mogelijk met de gegevens van je bezoekers om te gaan.

Vertrouwen

Door het groene slotje in de adresbalk kan de bezoeker zien dat het goed zit met de veiligheid van de website die hij bezoekt. Dit wekt vertrouwen en kan daardoor bijdragen aan de prestaties van je website.

Door de toenemende populariteit van HTTPS zal dit alleen nog maar toenemen en op een gegeven moment verwacht een bezoeker dit.

Google

Bovendien heeft Google aangegeven dat HTTPS nu een rankingsfactor is. Het heeft dus invloed op je positie in de zoekresultaten of je wel of geen beveiligde verbinding gebruikt.

De beveiligde websites krijgen voorrang. Op dit moment nog niet in grote mate, maar je kunt er maar beter vroeg bij zijn.

Als jij ook HTTPS op je website wilt, kan ik je daarbij helpen. Neem dan even contact op.

Mobiele versie afsluiten