Gijs Heerkens

Veilig wachtwoorden opslaan met Passpack

Onlangs ben ik op aanraden van social entrepreneur Emiel van Lieshout de online tool Passpack gaan gebruiken. Ik moet zeggen, ik ben verbaasd door het gemak ervan.

Passpack is een webtool, waarmee je je inloggegevens in een veilige online omgeving op kunt slaan. Op deze manier kun je er dus altijd bij. Vooral handig als je, zoals ik, ontelbare accounts en inloggegevens hebt die je onmogelijk allemaal zelf kunt onthouden.

Verschillende wachtwoorden

Verschillende wachtwoorden is onhandig, zul je denken. Dat klopt, maar overal hetzelfde wachtwoord gebruiken is echt niet verstandig. De kans dat je wachtwoord wordt misbruikt neemt daarmee toe.

Door Passpack te gebruiken vergeet je nooit meer een inlognaam of wachtwoord. Maar dat is eigenlijk niet meer van toepassing vanwege het slimme “1-click-login” dat ze bedacht hebben. Daarover later meer.

Achter slot en grendel

Je wachtwoorden worden veilig achter slot en grendel opgeslagen. Om in te loggen moet je drie stappen doorlopen:

  1. Gebruikersnaam en wachtwoord invoeren;
  2. Een blokje aanklikken (zie hieronder);
  3. Passpackage invoeren, een extra wachtwoord dat je nooit meer kunt veranderen.

Vervolgens zie je een overzicht met “upacked entries”, de logingegevens die je hebt opgeslagen. Bij het aanklikken van een entry zie je de betreffende gegevens. Het wachtwoord is dan nog geblurd. Hierdoor kun je er zelf voor kiezen om het wel of niet zichtbaar te maken.

1-Click Login

Je kunt ook direct vanaf het overzicht een van de gegevens kopiëren met één druk op de knop. Maar de 1-click login is helemaal handig.

Door deze in te schakelen, maak je automatisch inloggen mogelijk door middel van een knop “Passpack it!” in de bladwijzerbalk van je browser. Je moet Passpack dan per account “leren” hoe hij in moet loggen. Dat doe je als volgt;

  1. Klik het veld voor de gebruikersnaam aan;
  2. Klik het veld voor het wachtwoord aan;
  3. Klik op de inlogknop.

Vanaf dat moment weet Passpack wat hij moet doen als je op de betreffende website komt en logt voor je in als je op de bladwijzerknop drukt. Geniaal!

Pricing

Wat ook leuk is, is dat je honderd entries gratis op kunt slaan. De meeste mensen zullen daar niet aan komen denk ik. Ga je daar wel overheen, dan betaal je nog niet veel. Voor $1,50 per maand sla je 1.000 wachtwoorden op. Ga jij het ook gebruiken?

Mobiele versie afsluiten