Gijs Heerkens

Hoe mijn webshop een oneindig groot assortiment kan hebben

Deze week zijn er weer enkele honderden producten toegevoegd aan mijn webshop Groovy Gadgets. Het assortiment komt hiermee al op ruim 1.700 producten. Zonder zelf ook maar één product op voorraad te hebben. Hoe ik dit doe, leg ik je uit in dit artikel.

Ik verkoop onder andere sieraden en mode-accessoires via deze shop. Vroeger deed ik dat door traditioneel te in- en verkopen. Maar ik zag al snel dat het assortiment dan niet groot zou kunnen worden. Althans zonder investeerder. Dus ik ben op zoek gegaan naar andere mogelijkheden.

Dropshipping

Dropshipping biedt hiervoor de uitkomst. Bij dit verdienmodel verkoop je producten van anderen in ruil voor een percentage of bedrag per order. Dit is precies wat ik nu doe met Groovy Gadgets. Ik zoek naar partners die voor mijn doelgroep interessante producten aanbieden. Vervolgens benader ik hen met een interessant voorstel.

Het is een win-win-win-situatie omdat de partners zelf geen kosten maken voordat er een order tot stand komt. Marketing, onderhoud, betalingen en hosting zijn uiteraard voor mijn rekening. Onderschat dit niet. Veel shops maken maar net winst omdat de marketingkosten hoog oplopen. En dat zonder enige zekerheid van een order.

Op het moment dat een product verkocht wordt, stuurt de partner deze rechtstreeks naar mijn klant. Met mijn pakbon. De klant krijgt hierdoor meer keuze. Voor mij is het ideaal. Geen voorraad, goede marges, lage kosten.

Tot slot ontvangen de partners iedere maand een creditfactuur van me met een overzicht van de omzetten van de afgelopen maand en worden zij uitbetaald.

Potentiële partners mogen zich uiteraard melden.

Verkoopmodel voor internet

Ook mijn “Verkoopmodel voor internet” is gestuwd op dit verdienmodel. Met dit model kunnen in mijn ogen alle denkbare producten of diensten via internet verkocht worden. Uiteraard onderzoek ik wel bij elke aanmelding of het voor beide partijen interessant is.

Het mooie van internet is dat alles nagenoeg volledig te automatiseren en uitbesteden is. Dat is dan ook waar ik naar op zoek ben. Dropshipping past uitstekend in dit plaatje. Daarom vind ik het ook een ideaal verdienmodel.

Mobiele versie afsluiten