Gijs Heerkens

Yo, communiceren in de meest eenvoudige vorm

Een app die werkelijk niks lijkt toe te voegen aan het toch al overvolle smartphone-landschap. Zo zou je Yo kunnen beschrijven.

En zo dacht ik er in eerste instantie ook over. Maar nadat ik er even over heb gedacht, en tevens wat artikelen heb gelezen, ben ik er toch anders over gaan denken. Deze app is geniaal in zijn eenvoud. En er zijn diverse goede toepassingen voor te bedenken, zowel persoonlijk al zakelijk.

De app haalde dan ook al ruim $1.000.000 aan funding op en heeft inmiddels al 2.000.000 gebruikers…

De basis: Yo.

De app werkt zo eenvoudig als het klinkt. Als user kun je een “Yo” sturen naar andere gebruikers. Zij krijgen dan een pushbericht binnen. De achterliggende gedachte hiervan is het versturen van berichten zonder inhoud.

De notificatie ís het bericht. In een wereld van information overload zou dat wel eens kunnen gaan werken. Communiceren zonder iets te zeggen dus.

Toepassingen

In een interview met Forbes geeft oprichter Or Arbel een aantal voorbeelden van toepassingen voor de applicatie;

De mogelijkheden zijn echt eindeloos. En dit alles is op basis van optin. Dus je ontvangt alleen Yo’s van users (personen of bedrijven) waarvoor je je hebt aangemeld. Op die manier houd je zelf de controle.

Vorige week kwam Yo in het nieuws over het versturen van Yo’s naar inwoners van Israel wanneer er luchtaanvallen zijn. Een voorbeeld van dat het zeer nuttig kan zijn.

Installeren kan in de Apple App Store, Google Play en Windows Phone Store.

Mobiele versie afsluiten