Gijs Heerkens

Raad gerelateerde artikelen aan om bezoekers op je website te houden

Je wilt graag dat je bezoekers zoveel mogelijk artikelen lezen op je blog. Om een lezer van een blogartikel op je site te houden, kun je artikelen met gerelateerde inhoud aanbevelen onder de tekst. Dit heeft twee grote voordelen: bezoekers blijven langer op je website en het is goed voor zoekmachine-optimalisatie.

Bezoekers behouden

Toon bijvoorbeeld links naar artikelen uit dezelfde categorie, of met dezelfde woorden in de titel. Dit zijn vanzelfsprekend artikelen met gerelateerde onderwerpen. De lezer zal getriggerd worden om de andere artikelen ook te gaan lezen.

Dit kun je handmatig doen voor elke posting, maar dat gaat je veel tijd kosten. Handiger is om het te automatiseren. De meeste blogsoftware heeft hier wel een oplossing voor. Deze plaatst dan automatisch gerelateerde links onder je artikelen. Hiermee wordt het dus een fluitje van een cent.

Zoekmachine-optimalisatie

De interne links die door de gerelateerde artikelen ontstaan zijn bovendien goed voor SEO van je blog. Dit helpt zoekmachinerobots om sneller door je site te crawlen. Ook worden de anchorteksten en linktitels door de zoekmachines geïnterpreteerd.

Het heeft dus zowel voor de bezoeker als voor de zoekmachine voordelen.

Mobiele versie afsluiten