Gijs Heerkens

Vraag copycats om een bronvermelding

Wanneer je een blog maakt en goede blogartikelen schrijft, is de kans groot dat mensen je content gaan kopiëren. Uiteraard is dit niet leuk, maar dit is inherent aan het bloggen.

Je kunt hier op verschillende manieren mee omgaan. Een boze e-mail sturen en dreigen met maatregelen is een oplossing die veel negativiteit zal oproepen. Tevens zul je hier zelf weinig positieve energie van krijgen.

Voordeel halen

Beter is het om er voordeel uit proberen te halen. Je kunt de copycat bijvoorbeeld een e-mail sturen dat je blij bent dat hij je artikelen interessant genoeg vindt om te gebruiken. Hierbij vraag je dan om een bronvermelding in het artikel.

Dit mailtje kan heel simpel zijn:

Beste naam,

Via Google kwam ik op je blog terecht. Ik zag daar dat je teksten zeer geïnspireerd zijn op mijn artikelen.

Ik heb er in principe geen moeite mee als je bepaalde stukken tekst van me overneemt. Wat ik je wel zou willen vragen is om een linkje naar mijn artikel in je artikel op te nemen.

Ik hoor graag van je.

Met vriendelijke groet,
Gijs Heerkens

Waardevolle links

Door aardig te blijven, zul je in de meeste gevallen een reactie terugkrijgen. De copycat in kwestie zal zich namelijk ook wel bewust zijn dat hij teksten heeft overgenomen en het voorstel dat je hem doet is voor beide partijen een goede oplossing.

Hiermee bouw je direct waardevolle links op voor je eigen blog. De pagina’s vanwaar gelinkt wordt hebben namelijk dezelfde onderwerpen als jouw blog, dus de links hebben een relevante context.

Mobiele versie afsluiten