Gijs Heerkens

Verboden mijn website te bezoeken

Welkom op onze website!

Deze zoekopdracht geeft 5.860.000 resultaten op Google.

Een bezoeker welkom heten op je website, het is erg raar. Veel sites gebruiken het desalniettemin op de homepage. In grote letters vaak. Dat is om meerdere redenen niet slim.

Natuurlijk is iedereen welkom

De bezoeker is zojuist op de website aangekomen. Als het goed is voelt hij zich direct welkom, anders is er iets goed mis met de uitstraling van je pagina. Een welkomsboodschap is dus overbodig. Zorg liever dat de bezoeker dit gevoel al krijgt bij het bekijken van de pagina.

De welkomstboodschap staat vaak op de plaats van de tagline van de website, de belangrijkste plaats van de pagina waar de bezoeker meteen naar kijkt. Beter is het om hier kort te omschrijven wat er op de website te vinden is. Zodat de bezoeker weet wat hij er kan vinden.

Ook is het vaak de header van de pagina (h1), een van de belangrijkste HTML-elementen voor seo. Het is doodzonde om hier “welkom” te gebruiken in plaats van een belangrijk keyword en zou een negatieve invloed op je ranking kunnen hebben. Een zoekmachine denkt dan namelijk dat de pagina over “welkom” gaat.

Wat doe jij?

Ben jij ook zo aardig om je bezoekers welkom te heten? Dan zou ik daar snel mee stoppen. Mocht je een andere mening hebben, laat het me dan weten in de comments hieronder.

Mobiele versie afsluiten