Gijs Heerkens

Gooi je visitekaartjes weg

Onlangs heb ik mijn hele collectie visitekaartjes weggegooid. Ik zat door de map te bladeren en kon me veel namen niet meer herinneren.

Dus weg ermee! Maar niet voordat ik alles gedigitaliseerd heb. Je leest hier hoe ik te werk ben gegaan en waarom.

Over op LinkedIn

Ik heb nog nooit visitekaartjes gebruikt sinds ik voor mezelf werk. Niet voor mijn dienstverlening noch voor mijn startups zoals Pasfoto.nu en Belong.

Ik voeg altijd iedereen die ik spreek naderhand toe op LinkedIn. Hierbij gebruik ik altijd een persoonlijke tekst met een uitleg hoe we elkaar ontmoet hebben.

In dit geval zei ik erbij dat ik mijn visitekaartjes aan het digitaliseren was. Als ik zelf niet meer wist waarvan ik iemand kende, zette ik er dat gewoon eerlijk bij.

Het bericht was als volgt:

Hi X,

Momenteel ben ik mijn visitekaartjes aan het digitaliseren. Jouw kaartje zat er ook tussen en ik voeg je daarom graag toe aan mijn zakelijke netwerk op LinkedIn.

We kennen elkaar van X.

Groeten,
Gijs Heerkens

Overzichtelijker

LinkedIn is overzichtelijker om je connecties te managen, snel te doorzoeken of te raadplegen.

Dit werkt het beste als je de connecties ook echt kent en zij jou. Zoals ik al eerder opteerde zijn onbekende connecties zinloos.

Ik neem natuurlijk nog wel kaartjes aan maar voeg deze mensen dan direct toe op LinkedIn en gooi het kaartje weg. Alles digitaal is toch fijner.

Map

Ik heb de lege visitekaartjesmap nog liggen. Mocht je het tóch fijner vinden om met kaartjes te werken, dan mag je de map gratis hebben.

Laat het in dat geval even weten.

Mobiele versie afsluiten